Tennisacademie Tenkie

We hebben gezocht naar een eenvoudig concept, dat tijdloos, betaalbaar en toch bijzonder is. Het gebouw moet een tennisacademie bevatten met ambitie en met een drive om tennis in onze regionen tot een hoger niveau te tillen.

Het gebouw moet dit uitstralen door een gezicht te hebben naar de straat en zijn omgeving.

Het moet open en warm de mensen uitnodigen tot tennis, om zo tennis en ook professioneel tennis toegankelijk te maken voor iedereen die ambitie heeft of krijgt.

Het gebouw wordt opgevat als een grote schil die over te terreinen wordt gelegd als een warm dekentje. De hal is open van voor tot achter en neemt zijn omgeving helemaal binnen op. Zodanig dat zelfs in de zomer aangenaam binnen gespeeld kan worden tijdens de regenperiodes .

Geen donkere bezwete industriehal , maar een warme open tennistempel .

We kiezen voor een semi-industriele look met warme tinten en materialen. Zwart, WIT, beton en Hout en de kleur die komt van de tennisterreinen zelf : een tijdloze basis.

Het geheel wordt opgebouwd met een eenvoudige stalen draagstructuur , geperforeerde steeldeck en sandwichpanelen die bekleed worden met hout. Door de eenvoudige structuur blijft de kostprijs onder controle en kan de meerwaarde gecree╠łerd worden met veel glas en een mooie gevelbekleding .

De zuidgevel en westgevel krijgen een natuurlijke zonwering, die vooral functioneel is maar tevens esthetisch een verfijning kan brengen. Ook binnen wordt alles met industriele materialen toch warm aangekleed , zodat overal een aangename sfeer hangt .

Video 3D